top of page

Bisiklet Seçimi


İlk önce kendinize bir kağıt kalem alın ve kendiniz hakkında dürüst düşünün. 2 liste yapın. İlk liste bisiklete binerken kullanacağınız eşyalar olsun. Örneğin gece binerken fara ihtiyacınız olabilir veya km saati veya kilit gibi aksesuarlar bisikletin vazgeçilmez ihtiyacıdır. İlk kez binecek bir kullanıcı mısınız yoksa bisikletinizi daha üst model bir bisiklet ile değiştirecek bir kişi misiniz ? Yoksa her gün binen, her gün antreman yapan, yiyeceklerinize en üst seviyede dikkat eden, yarışlarda gözünüze kestirdiğiniz kişileri geçmek için var gücünüzle savaşan bir bisiklet savaşçısı mısınız? Siz bunlardan hangisisiniz ?

Seçtiğiniz modellerin teknik detaylarına bakın. Ağırlık sizin için önemli ise tabiki daha üst donanımlı bir model almanız önemli. Eğer giriş seviyesinde bir kullanıcı iseniz ve ağırlık sizin için önemli değilse , benim için fonksiyonellik önemli diyorsanız hemen hemen bütün vites ve fren donanımları sizin için uygun olacaktır. Kadro malzemelerine bakın. Sizin için fiyat olarak hangisi daha önemli hafiflik mi yoksa hayat boyu kullanacağınız bir bisiklet mi olacak. Unutmayın ki teknolojiye verdiğiniz değer , cebinizden eksi değer olarak çıkacak , ama binerken de artı değer olarak size geri dönecektir.

Satın aldığınız bisikletçi size teknik olarak neler sağlayabiliyor ? Bisikletinizin ayarları bozulduğunda götürebileceğiniz bir bisikletçi mi , yada beyaz eşya satıcısı mı ?

Her zaman bilene danışın. Mutlaka çevrenizde bir arkadaşınız bisiklete biniyordur. Kendi bisikletindeki eksiklikler size verdiği tecrübeler size, bindiğiniz zaman artı değer olarak dönecektir.

Bisikletleri karşılaştırın. Hangi marka , hangi donanım, hangi fiyat? Kısacası fiyat performans oranı. Siz, verdiğiniz paranın karşılığını ne kadar alıyorsunuz? Yoksa 50 gr için 200 dolar vermek sizin için her şeyden daha mı önemli?

Ağırlık her zaman “her şey” demek değildir. Belirleyici faktör sağlamlık mı hafiflik mi ? Hangi bisikleti tercih edersiniz: hafif bir bisiklet olup 2 sene sonra kırılan bir bisiklet mi yoksa 7 sene sonra aynı ilk günmüş gibi sizin güvenle pedala basmanızı sağlayacak bir bisiklet mi? Kendinize bir sorun? Ben neden hafif bisiklet istiyorum. Yarışa mı gireceğim, yoksa arkadaşlarım arasında egomu mu tatmin edeceğim ?

Aradığınız modele bir bakın. Satıcıya renk seçenekleri olup olmadığını sorun. Bisikletin üzerine oturun. Boyu size uygun mu ? Satıcıya tam olarak ne istediğiniz söyleyin . Size en iyi o yardımcı olabilir.

Seçtiğiniz bisikletle kısa bir tur atın. Bu tur size bisiklet hakkında tüm detayları vermeyecektir. Ama genel özellikleri , kullanım koşulları, oturma posizyonu , selenin rahatlığı gibi faktörler hakkında genel bilgileri verecektir.

Bisiklet satın alırken her zaman mantıklı olun. Unutmayın ki bir bisiklet dükkanında çalışmak zor bir iştir. Burada çalışanlar bu işi gerçekten sevdikleri için yaparlar. Amaçları zengin olmak değildir.

Güzel bir bisiklet almanın mutluğu içinde , bisiklete binin. Onu deneyin. Hangi bisikleti alırsanız alın , bisiklet rodaj devresi geçirecektir. Vites ayarları bozulacaktır. Vidaları gevşeyecektir. Bunlar gayet normaldir. Yaklaşık olarak bir aylık kullanımdan sonra bu ayarların yeniden yapılması gerekir. Herhangi bir dış etki olmadıkça da bu ayarlar kolay kolay bozulmaz.

Ayarları mı bozuldu? Lastiğiniz mi patladı? Gideceğiniz yer her zaman sizin bisikletçinizdir.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page